Що таке зубна імплантація, кому вона потрібна, скільки часу займає процедура та чи боляче ставити імпланти?

23 Жовтня 2020, 11:18
4584

Що таке зубна імплантація, кому вона потрібна, скільки часу займає процедура та чи боляче ставити імпланти? Розібратись з цими питаннями нам допоміг Роман Єрмаков – головний лікар «Стоматології Єрмакових».

Імплантація – не нова галузь у медицині. Вперше зубний імплантант встановили у 1967 році. Незважаючи на досить тривале «життя» імплантів, ще досі існує багато міфів та упереджень стосовно даного виду протезувань.

Зубний імплантат – це найсучасніший замінник кореня зуба, схожий на невеликий гвинт. Хірургічним шляхом імплантат вкручують в кістку та фіксують на нього штучну коронку. Імплантати виготовляються з надміцного легкого та біологічно сумісного з кістковою тканиною матеріалу. Зазвичай це титан, рідше цирконій чи їх сплав.

Імплантати дозволяють відновити одиночні втрачені зуби без оточення сусідніх, при цьому надійно та без дискомфорту фіксувати мостовидні, знімні та незнімні протези. Імплантація є найсучаснішим та прогресивним способом відновлення одного, декількох чи навіть всіх втрачених зубів. Основними перевагами зубної імплантації є:

1. Надійність - імплантати приживаються, практично у ста відсотках випадків, та служать протягом всього життя.

2. Безболісність – операція триває всього 30-60 хвилин та проводиться під місцевою анестезією.

3. Естетичність - максимально природній результат, при якому відрізнити імплантований зуб від справжнього здатний лише стоматолог після ретельного огляду ротової порожнини пацієнта.

Чому потрібно якнайшвидше відновити втрачений зуб?

Втрату зуба провокують безліч причин: травми, карієс, вроджені захворювання. Якщо відкласти відновлення втраченого зуба, з часом в організмі відбуватимуться незворотні процеси. Кістка на місці відсутнього зуба не отримуватиме звичного навантаження і почне атрофуватись, як наслідок зміниться форма обличчя і з'являться ознаки передчасного старіння. Сусідні зуби почнуть рухатися в сторону втраченого. Між зубами утвориться щілина, яка впливатиме на естетику посмішки, ускладнюватиме гігієну та створюватиме дискомфорт для пацієнта. Зміниться прикус, через що виникатимуть труднощі з пережовуванням їжі, болі в щелепному суглобі та головні болі.

Не ігноруйте профілактичні візити до стоматолога, щоб зберегти зуби здоровими. Та обов'язково зверніться за консультацією в «Стоматологію Єрмакових», якщо вже втратили зуб.

Комфортне життя починається з зубів.

Стоматологія Єрмакових

місто Ківерці, вулиця Паркова, 13Б

+380954016631

+380979873960

Коментарі
27 Жовтня 2020, 13:23
вони добре лікують<br/>РАДЖУ
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024