Реставрація костелу Святої Трійці в Олиці – пріоритетний напрямкок роботи польської сторони

08 Лютого 2017, 11:00
1937 Джерело: http://voladm.gov.ua/volodimir-gunchik-kolegam-iz-respubliki-polshha-nam-potribno-zblizhuvati-narodi/

Під час робочого візиту представники української та польської сторін обговорили реалізацію проектів відновлення та охорони об’єктів українсько-польської культурної спадщини.

Волинь  представляв голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, начальник управління культури облдержадміністрації Валерій Дмитрук. Польську ж сторони репрезентувала делегація на чолі з представником департаменту культурної спадщини Міністерства культури і національної спадщини Республіки Польща Міхалом Міхальським. Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Польська сторона визначила реставрацію костелу Святої Трійці в Олиці одним із пріоритетних напрямків на цей рік.

 


 

«Олика для нас є одним із найважливіших проектів, які ми реалізуємо в Україні», – зауважив Міхал Міхальський.

Польська сторона має намір покращити співпрацю з Волинським краєзнавчим музеєм, в якому зберігається значна група фото-документальних джерел з історії Олики. У музеї створять постійну експозицію, присвячену Радзівіллам  та розпочнуть  реставрацію деяких споруд фонду. До того ж польські представники мають підтримку щодо реалізації такого проекту й зі сторони знатного роду.

Міхал Міхальський також розповів про намір створити наукову раду проекту, яку складауть представники обох сторін зі сфер культури, мистецтва, науки.

 


 

У свою чергу, волинська  влада немає жодних заперечень щодо реалізації двосторонніх проектів на території області.

«Ми зацікавлені у співпраці, адже це історична спадщина обох народів», – стверджує Голова ОДА Володимир Гунчик.

Володимир Гунчик підкреслив важливість локації культурної пам’ятки, адже те, що вона знаходиться на Волині, дозволить розвинути туристичні маршрути та привабити туристів.

Він запевнив польську сторону щодо відкритості волинської влади до спільної співпраці та підтримку усіх починань  двостороннього співробітництва.

 


 

«Нам потрібно зближувати народи, говорити про ті культурні пам’ятки, які знаходяться на межі свого існування. У таких питаннях, історія, археологія повинні залишатися вище політики», –підсумував Гунчик.

 


 

 Володимир Гунчик запропонував  розробити у межах проекту медіа-план і окреслити етапи культурно-історичних досліджень. Також планують провести низку лекцій, науково-практичних конференцій, виставок серед студентів-полоністів Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки за участю іменитих гостей із Польщі.

 

Також читайте:

Олика: символіка давніх гербів

Олика: безвісти зник 22-річний Володимир Бова

Олика: злодій викрав 3 газові конвектори та речі домашнього вжитку

Про Олику планують провести міжнародну наукову конференцію

Унікальні срібні портрети Радзівіллів з Олики презентували в Луцьку

Онуки Радзівіллів не залишили нащадків. Частина 2

Олицькі свояки Кенеді. ЧАСТИНА 1

Короткометражний фільм про давню Олику

Коментарі
11 Лютого 2017, 11:35
до Олики потібно зробити дорогу спочатку, а тоді нехай приїзджають поляки, туристи та інші гості, а то можуть колеса погубити, жах, а не дороги!
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024