У Ківерцвському районі відбулася Всеукраїнська теренова гра «Звитяга-2019». ФОТО

15 Травня 2019, 14:38
2822

Видовищні бої, дух побратимства та драйв – усе це про Всеукраїнську теренову гру «Звитяга-2019», яка відбувалась на Волині з 9 по 12 травня. Понад 300 юнаків та дівчат з різних куточків України прожили чотири дні у волинських лісах за повстанським звичаєм.

Про це повідомляє прес-служба ГО «ВМР «Національний Альянс»

На відкритті теренової гри усіх учасників було розподілено на дві команди – сотні: сотню «Чорних Запорожців імені Петра Дяченка» та сотню «Чорна Січ». Кожна з команд отримала прапор, який обороняла упродовж гри. Структура сотень багато у чому відповідала устрою УПА: поділ на рої та чоти, наявність розвідки, сотенного, бунчужного, інтенданта та ін.

За правилами теренової гри «Звитяга» кожен гравець сотні має на руці пов’язку, яка символізує ігрове життя. Зірвана з руки супротивника пов’язка означає смерть у грі та приносить залікові бали у скарбничку команди. Абсолютною перемогою вважається наявність двох прапорів – свого та протилежної сотні. За дотриманням правил гри та підрахунком балів слідкувала Рада Вищих Спостерігачів – досвідчені гравці та члени оргкомітету.

Читайте також: Працівники «Цуманської пущі» првели орнітологічну екскурсію в Олиці. ФОТО

На «Звитязі» учасники не лише розробляли тактику ведення боїв, випробовували себе фізично та морально, а й слухали історичні гутірки, співали повстанських пісень біля ватри, насолоджувались мальовничою природою та спілкувались з однодумцями.

За підсумком п’яти боїв перемогу у грі здобула сотня «Чорна Січ», яка отримала 1265 балів. Натомість сотня «Чорних Запорожців» здобула 509 балів. Кожній з сотень вдалось зберегти свій прапор до кінця гри.

Додамо, що на урочистому закритті теренової гри найкращі гравці отримали приємні подарунки від спонсорів: магазину туристичного спорядження «Миклухо-Маклай», мережі магазинів «Terra Incognita», туристичного магазину «Husky Sport» та військторгу «Velmet». Окрім цього, кожен учасник «Звитяги» отримав на згадку про гру брендовану футболку.

Організатором заходу є ГО «ВМР «Національний Альянс» за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА, Волинського обласного Центру туризму, спорту та екскурсій, Департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради, КЗ «Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді у місті Луцьк», Ківерцівської РДА, Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» та Тростянецької ОТГ.

1






 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024