Ківерцівські активісти заступилися за поліціянта Юрія Столярчука

14 Березня 2017, 22:07
4447

Ківерцівська сотня ГО «Самооборона Волині» та ГО «Варта Порядку» Ківерців висунили заяву, в якій не погоджуються з оцінкою дій поліції під час затримання п’яного Віталія Алексюка.

Заяву опублікували на сторінці «Самооборона Ківерці» у Facebook.

Нагадаємо, що раніше «Самооборона Волині» опублікувала звернення, в якому серед іншого вимагала за бездіяльність під час затримання підлеглого та саботування дій інспекторів Управління патрульної поліції Луцька та ГШР ГФОГП «Самооборона Волині» змістити з посади начальника Ківерцівського районного відділу поліції Юрія Столярчука.

Нижче подаємо заяву без змін:

«Спільна заява Ківерцівської сотні ГО "Самооборона Волині" та ГО "Варта Порядку" м. Ківерці.

В ніч з 10 на 11 березня на території м.Ківерці працівниками поліції був затриманий в нетверезому стані за кермом автомобіля начальник Сектору реагування патрульної поліції Ківерцівського району. Створюючи аварійні ситуації він близько години втікав від переслідування дорогами Луцька та району. Закінчилась ця пригода, дякувати Богу, без жертв. Людина, яка повинна була, в силу своїх професійних обов'язків, слідкувати за дотриманням закону, сама ж цей закон і порушила, поставивши під загрозу життя багатьох людей.
Ми, Ківерцівська сотня ГО "Самооборона Волині" та ГО "Варта Порядку" м. Ківерці виступаємо за справедливе покарання винних у цій події. В той же час ми не можемо повністю погодитись з необ'єктивною, на нашу думку, оцінку дій Ківерцівського відділу поліції ГУНП у Волинській області в даній ситуації. По свідченню патруля "Варти Порядку" м.Ківерці, який прибув практично відразу на місці події,там вже був присутній черговий екіпаж місцевої поліції, протягом декількох хвилин прибула слідчо - оперативна група, яка відразу приступила до роботи. Тому ми не підтримуємо вимогу громадських активістів звільнити з роботи начальника Ківерцівського відділу поліції ГУНП у Волинській області Столярчука Ю.М. Нашим громадським організаціям доводиться тісно співпрацювати з ним по багатьох питаннях. Не дивлячись на те, що Юрій Миколайович недавно обійняв цю посаду, зарекомендував себе як компетентний керівник, відданий своїй справі. Позитивно про нього відгукуються і його колеги - працівники поліції.
Тому, враховуючи вище сказане, ми, Ківерцівська сотня ГО "Самооборона Волині" та ГО "Варта Порядку" м. Ківерці не підтримуємо вимогу звільнити Столярчуку Ю.М. з займаної посади.

Керівник Ківерцівської сотні Сергій Гетманчук
ГО "Самооборона Волині"

Керівник ГО "Варта Порядку" Володимир Сахарчук
м. Ківерці»

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024