Розповіли, як провели епідеміологічне розслідування після масового отруєння в ківерцівському кафе

23 Серпня 2017, 19:50
Фото ілюстративне 1758
Фото ілюстративне

Епідеміологи інформують про хід розслідування епідускладнення з сальмонельозу після святкування весілля в кафе «Гопачок».

У зв’язку з виникненням  спалаху  сальмонельозу після святкування весілля у місті Ківерці, Волинський обласний лабораторний центр (ВОЛЦ) інформує про хід епідеміологічного розслідування. Про це йдеться на сайті ВОЛЦ.

Протягом 14-18 серпня 2017 року у Волинську обласну інфекційну лікарню, інфекційні відділення Ківерцівської та Маневицької районних лікарень госпіталізовано 37 хворих, у тому  числі 7 дітей з проявами гострої кишкової інфекції.

Первинний діагноз – харчова токсикоінфекція, а саме сальмонельоз. Стан 11 хворих у т.ч. 1 дитини  важкий, 23 хворих в т.ч. 4 дітей – середньої важкості, у 3 хворих, в т.ч. 2 дітей  захворювання протікає в легкій формі. У 30 хворих діагноз підтверджено бактеріологічно, виділено сальмонелу ентерітідіс.

З метою встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації,  обласним лабораторним центром  проводиться  комплекс протиепідемічних заходів з локалізації та ліквідації спалаху. В домашніх осередках та на об’єкті спалаху проведено заключну дезінфекцію, відібрано для лабораторного дослідження  проби готових страв, вода питна, змиви. Проведено бактеріологічне обстеження  працівників кафе, встановлено медичний нагляд за вогнищами захворювань.

Враховуючи, що етіологічним чинником  захворювань є сальмонела ентерітідіс, а в меню застілля широко використані страви з продуктів птахівництва та м’ясні вироби (які найбільше вживалися  захворілими особами), відокремленими структурними підрозділами  обласного лабораторного центру проводиться лабораторний контроль за підприємствами постачальниками  вказаної продукції.

Про  факт епідемічного ускладнення повідомлено Міністерство охорони здоров’я України, голову обласної державної адміністрації, управління охорони здоров’я облдержадміністрації, управління ДСНС,  держпродспоживслужбу у Волинській області.

Епідеміологічне розслідування триває.

Читайте також:

У людей, що постраждали від масового отруєння, таки підтвердили сальмонельоз

У Ківерцях на святкуванні весілля отруїлися гості

У молодят з Ківерець замість медового місяця – лікарняне ліжко

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024