Жителі Ківерцівської громади відвідали оновлене відділення поліції

07 Березня 2024, 11:22
Жителі Ківерцівської громади відвідали оновлене відділення поліції 1020
Жителі Ківерцівської громади відвідали оновлене відділення поліції

Втілення міжнародних стандартів захисту прав людини через впровадження проєкту «Custody Records» стало можливим завдяки результативній співпраці Національної поліції та депутатського корпусу Ківерцівської об’єднаної територіальної громади, органів місцевої влади та самоврядування.

Про це повідомили на сторінці Луцьке районне управління поліції у фейсбуці.

У відділенні поліції № 1 (місто Ківерці) Луцького РУП, де запроваджена інноваційна система «Custody Records», яка покликана захищати права і свободи, безпеку громадян, хто перебуває під контролем поліції, відбувся ознайомчий візит представників влади та жителів громади, метою якого є покращення якісного надання поліцейських послуг людям.

Також у рамах робочого візиту керівник підрозділу поліції Михайло Євтушик та представниця Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Наталія Бартошук для запрошених гостей продемонстрували частково відремонтоване приміщення, яке оснащене цілодобовим відеоспостереженням, просторий фронт-офіс, який адаптований під потреби усіх громадян, службові кабінети поліцейських для роботи з громадянами, а також діяльність інспектора з дотримання прав людини. 

Як зазначили гості, впровадження «Custody Records» стане ще одним важливим кроком до побудови правової держави, дотримання громадянами чинного законодавства та збільшення довіри населення до поліції. Вони подякували усім поліцейським за службу, за щоденну роботу з ризиком для власного життя та висловили впевненість у майбутньому зміцненні безпекового середовища в громаді.

Нагадаємо, це вже сьомий підрозділ, облаштований системою CustodyRecords. Вона покликана підвищити стандарти забезпечення прав затриманих осіб та поліцейських шляхом проведення обов’язкового інтерв’ювання, електронної фіксації всіх дій, які відбуваються з затриманим від моменту фактичного затримання і поки він не покине підрозділу, та пошуку інформації про затриманих осіб.

«Тут проведено пере облаштування підрозділу, введені посади інспекторів з дотримання прав людини, встановлено засоби спостереження. Проєкт реалізований завдяки співфінансуванню Національної поліції та коштів територіальної громади. Це гроші, затрачені на безпеку громади, адже ця система буде працювати постійно. Тут усе зроблено заради комфорту мешканців і максимального наближення до їхніх потреб», – наголосив начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко.

У рамках реалізації проєкт в поліції Ківерців облаштували також кімнати прийому громадян, написання заяв, інтерв’ювання та перебування затриманих, для конфіденційної зустрічі затриманого з захисником, для проведення слідчих дій тощо.

Обов’язкова умова – безбар’єрність. Тож в підрозділі наявна кімната дружня до дитини, облаштовано пандус для людей з інвалідністю, спеціальна вбиральня для них, кнопка виклику поліцейського з вулиці, якщо людина не має змоги самостійно потрапити всередину. Усе це наближає поліцію до європейських стандартів та надання поліцейських послуг вищої якості.

Найбільша перевага CustodyRecords – це цілодобове відеоспостереження, під час якого кожен крок відвідувачів та дії поліцейських чітко фіксуються камерами. 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024